Nordens Mytologiske Årstidsfester

Myterne om de nordiske guder er levende. Omkring år 1200 nedskrev Snorre og Saxo skjaldenes fortællinger. Begge mænd var kristne, og deres beretninger om guderne var ofte ikke overens. Siden har utallige forfattere digtet nye og personlige udgaver af det kollektive mytestof.

Nordens Mytologiske Årstidsfester er titlen på bogen, der indeholder genfortællinger af myter, hvor kvinderne får hovedrollerne. Dramaerne opleves fra vanernes fredelige verdensbillede. De var kærlighedsguder, hvis værdier var meget forskellige fra krigsgudernes. Asernes vinkel var mandekraft, krig, grådighed og ødelæggelse. Valhallas Krigere. Vanerne derimod stod for kvindekraft, fred, frugtbarhed og bæredygtighed. Folkvangs Krigere!

Rammen for de nye fortællinger er fejringer af de otte årstidshøjtider for solen og for jorden. I den sammenhæng omtales også festritualer, fantasirejser, runekast og knudeornamenter. Tricksteren Loke har rollen som bærer af den særlige nordiske uhøjtidelighed gennem myterne.

Bogen udgives af mytekredsen.dk. Dens indhold kan betragtes som et brugsredskab. Målgruppen er fortællere, lærere, kunstnere, museumsformidlere, psykoterapeuter, nyvikinger og andet godtfolk, der ikke går udenom en god historie.